ponedeljek, 23. januar 2012

Pat pozicija

Dolgo se nisem oglasil - malo tega se je tačas spremenilo. Nezainteresirani bi dejali: "ne spreminjaj nečesa, kar deluje", a človeštvo že dolgo stremi k napredku. Nekaj kar deluje, lahko deluje še bolje. Čeprav ni vse zlato, kar se sveti in tudi ta zlata medalja ima svojo temno, kovinsko stran. Nikoli ne bo šlo tako slabo, da ne bi moglo iti slabše.
Sam sem sicer pozitivec in optimist, a me vseeno premami filozofiranje na splošne teme, ki so navadno negativno naravnane. Naj se lotim recimo politike... Pahor je s svojim arogantnim, vzvišenim, pretirano samozavestnim nastopom uspel obstati skoraj cel mandat, nakar je sledila cela drama na politični sceni. Borba za poslanske stolčke, predvsem pa za mandat za sestavo vlade. Ta trenutek še vedno ni jasno kdo bo "glavni" in čeprav se nam je dozdevalo, da so padli vsi asi iz rokavov, izgleda da farse še kar ne bo konec. Sicer pa smo državljani že storili svojo dolžnost na volitvah, zdaj pa le spremljamo kako se naši "izbranci" nadigravajo...
Še dobro, da imamo loto, ki nas odvrne od politike. Igra na srečo, kjer večina udeležencev donira denar redkim srečnežem. Nekateri igrajo loto redno, ter jim je vplačevanje lota rutina, kot je drugrim jutranja kava. Ampak bolj zanimivi so občasni igralci, ki se predramijo takrat, ko se mediji razpišejo o novem velikem skladu. Zanimivo je, da navadni smrtnik ne vplača lota takrat, ko je glavni dobitek recimo 200.000€, ampak ko je dobitek 1.000.000 je pa to čisto drugačna zgodba. Za tak denar se pa seveda izplača žrtvovati par evrov. No mogoče pretiravam, ali pa tudi ne. Zabavo si je potrebno te čase plačati, kupiti. Nič ni zastonj.
Predvsem pa ne gorivo. Podražitvam kar ni videti konca, nas pa niti ne ganejo. Cent gor, pa dva centa gor itd.... Če pa pogledamo malo širše, je to recimo okoli 5€ na rezervoar v pol leta... Nič kaj pozitivnega se ne obeta v naslednjih mesecih. Ali pa se morda motim?

Ni komentarjev:

Objavite komentar