torek, 24. januar 2012

Zima, zima bela, ali zimzelena...

Zbudil sem se v deževno jutro, čeprav je bilo zadnje dni slišati optimistične napovedi glede snežnih padavin... No, bodimo pošteni, nekaj snežink je bilo videti med debelimi dežnimi kapljami.
Ne bojte se, to ne bo še en izmed nešteto ekološko naravnanih blogov. Ko zaslišim besedno zvezo "globalno segrevanje", se mi zdrami črevesje. Seveda se klima spreminja in s tem se moramo sprijazniti. Da, vsak lahko pripomore k tem, da upočasnimo spremembe, a posledice pridejo slej ko prej. Naravne katastrofe? Ha ha ha, me zanima kaj bi dinozavri rekli na tole :) So mogoče oni v okolje izpuščali toplogredne pline, preluknjali ozon in zato izumrli? I don't think so...
Saj je lep občutek, ko daš papir v namenski kontejner. Občutek, da si storil nekaj dobrega, nekaj prav. A ta občutek ni zastonj. Posredno ga dobimo zaračunanega že na položnici od komunalnega podjetja. Da ne govorim o "raziskavah" o škodljivem vplivu tega in onega na okolje in na investicijah v nove ideje povezane z ravnanjem z odpadki, ter razvoj vrst kontejnerjev (ki so zanimivo - plastični). "Saj mi vendar ne plačujemo postavitev ekoloških otokov, raziskav, ipd..." Ja, seveda. Mogoče ne neposredno, ampak saj ni važno koliko ovinkov in skozi koliko rok gre, vedno gre iz našega žepa. Ampak občutek na koncu odtehta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar